Wat is permanente make-up?

PMU is de afkorting voor permanente make-up. In de jaren 70 werd PMU in Taiwan ontwikkeld, ze brachten de pigmentkleuren aan met een bamboestokje. Ongeveer 10 jaar geleden kwam permanente make-up naar Nederland. Al snel werden de behandelingen populairder en tegenwoordig is er een geruime keuze uit pigmentkleuren en volgen we de nieuwste technieken waar je zelfs haartjes mee kan nabootsen.

Met een steriele naald module wordt er in de bovenste huidlaag een cosmetische tatoeage aangebracht. (Zie afbeelding) PMU is te vergelijken met het zetten van een tatoeage. Deze gaat alleen door meerdere huidlagen heen en is daarom permanent. PMU blijft gemiddeld 2 jaar zitten om vervolgens te vervagen. Dit is afhankelijk van het huidtype, UV-straling en de verzorging van de PMU. De pigmentatie is bijna pijnloos en er kunnen zo correcties en/of verfraaiingen worden aangebracht aan lippen, ogen en wenkbrauwen. Ook is het mogelijk om ontsierde littekens, na een operatie, bij een borstconstructie (borstkanker) of een hazenlip (schisis) zie hiervoor ook ons Medisch Portfolio.

De pigment kleur word door middel van micro naaldjes aangebracht. Er zijn verschillende apparaten waar de behandeling mee uitgevoerd kan worden. Wij werken met de Beauty Liner van MB cosmetics, de nr. 1 in Europa. Bij dit apparaat zijn verschillende naalden verkrijgbaar. Met elke naald zijn er verschillende technieken mogelijk. Zo zijn er naalden waar je een scherpe lijn kunt tekenen of naalden waarmee je heel natuurlijk kunt uit schaduwen.