Veel gestelde vragen

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen.

Voor wie is permanente make-up?

Als u…

 • moeite heeft met het opmaken van gewone make-up
 • weinig tijd of zin hebt om make-up aan te brengen
 • altijd een potlood gebruikt om de wenkbrauwen bij te tekenen
 • helemaal geen wenkbrauwen meer heeft
 • lijdt aan de ziekte Alopecia
 • lijdt aan de ziekte Trichtillomanie (TTM)
 • aan een chemokuur gaat beginnen
 • een chemokuur heeft ondergaan
 • contactlenzen of bril draagt en daardoor moeilijk make-up kunt aanbrengen
 • erg veel traant, waardoor gewone make-up niet blijft zitten
 • allergisch bent voor make-up of make-up remover
 • veel aan sport doet of vaak een sauna bezoekt
 • littekens of imperfecties heeft (zowel mannen als vrouwen)

Eigenlijk voor iedereen, je moet alleen wel 18 jaar of ouder zijn om de behandeling te ondergaan.

Is PMU veilig?

Er doen veel horrorverhalen de ronde over permanente make-up. Er kan echter weinig mis gaan als je met de juiste materialen en papieren werkt. Bij INKredible cosmetics beschikken wij over deze papieren en nemen wij uitgebreid door of er bijzonderheden zijn. (Zoals een allergische reactie of andere huidproblemen.)

Doet de behandeling pijn?

Permanente make-up is niet geheel pijnloos, maar met de juiste kalmeringsproducten is de behandeling goed te ondergaan. Er word wel geadviseerd om na de behandeling goed te ijzen om een eventuele zwelling tegen te gaan.

Is PMU hetzelfde als een tatoeage?

Nee, hier zit wel degelijk verschil in. Een tatoeage word namelijk dieper door de huidlagen aangebracht waardoor het voor altijd blijft zitten. Permanente make-up vervaagd daarom gedurende 2 tot 5 jaar.

Moeten mijn lenzen uit tijdens de behandeling?

Je lenzen moeten tijdens de behandeling altijd uit. Je mag namelijk niet meer aan je ogen zitten. Dit i.v.m. de hygiëne.

Wanneer mag ik weer onder de zonnebank of in de zon?

Het behandelde gebied heeft zeker 2 weken nodig om volledig te genezen. Daarna mag je met een hoge beschermingsfactor (factor 30) weer bloot gesteld worden aan UV stralingen.

Kan er wat mis gaan bij PMU?

Wij horen vaak dat mensen bang zijn dat ze niet stil kunnen liggen tijdens de behandeling. Of dat hun oog snel traant of beweegt…. Dan kunnen wij u bij deze geruststellen. Bij permanente make-up moet je meerdere malen over hetzelfde lijntje pigmenteren voordat het überhaupt door de huid opgenomen wordt. Ook zijn wij hierop getraind en weten we precies waar we rekening mee moeten houden.

Mag ik bloed doneren na het zetten van permanente make-up?

Nee, dit valt onder ‘tatoeëren’, houdt er rekening mee dat u de eerste twee weken geen bloed mag doneren.

Hoe lang blijft PMU zitten?

Permanente make-up blijft gedurende 2 tot 5 jaar mooi zitten om vervolgens langzaam te vervagen. Echter heeft iedereen een ander huidtype en spelen er meerdere factoren mee. Lig je bijvoorbeeld veel in de zon, gebruik je weinig verzorgingscrème en heb je een droge huid? Dan bestaat de kans dat je pigment sneller terug loopt.

Waarom zijn er bij PMU meerdere behandelingen nodig?

De pigmentkleuren worden in de opperhuid gepigmenteerd. De kleur vervaagd na de eerste behandeling omdat de huid vrij veel pigment afstoot, dit is normaal. Omdat ook de huid bij iedereen verschillend is en anders geneest, zijn er altijd minimaal twee behandelingen nodig. Ook is het belangrijk dat de nazorginstructies goed worden opgevolgd. Hiermee verklein je namelijk de kans dat er meer dan twee behandelingen nodig zijn.

 

Terug gelopen eyeliner

Teruggelopen eyeliner

 

Ik ben bang dat mijn wenkbrauwen te donker worden

Er zijn ontzettend veel verschillende pigmentkleuren. Er wordt altijd samen met de klant naar een passende kleur gekeken. We bouwen een kleur ook langzaam op zodat de klant eerst kan wennen aan de nieuwe wenkbrauwen.

Kleurbepaling

Kleurbepaling

 

Wordt een PMU behandeling vergoed door het ziekenfonds?

Bent u wegens een aandoening onder behandeling bij een huidtherapeut? Dan is de kans groot dat uw behandeling (deels) wordt vergoed. Dit valt dan namelijk onder camouflagetherapie. Dit kunt u bij uw zorgverzekeraar navragen.

Ik heb een kennis waarbij de wenkbrauwen oranje zijn geworden, kan dat?

Dat kan, vroeger gebruikten ze andere naalden en pigmentkleuren. Tegenwoordig zijn deze veel beter ontwikkeld en uitvoerig getest. Ook kan je met de nieuwe pigmentkleuren een blauw, paarse, oranje of rode gloed coveren. Na 2 behandelingen zie je daar niks meer van.

Waarom permanente make-up?

 •  Het geeft een prachtig accent aan uw natuurlijke schoonheid.
 •  Nooit meer uitgelopen make-up na een dagje strand of sauna.
 •  Veel meer tijd om me in de ochtend te concentreren op andere dingen.

Ik moet bloedverdunners nemen, is het plaatsen van  permanente make-up een probleem?

Dit is geen enkel probleem. Wel dient u dit te bespreken met uw huisarts en mag u 48 uur voor de behandeling geen bloedverdunners innemen.

Ik twijfel nog, wat nu?

U kunt altijd vrijblijvend langskomen of eerst een intakegesprek inplannen. U kunt dan een kijkje nemen in de praktijk en met ons kennismaken. Wij zullen er alles aan doen om u zoveel mogelijk op uw gemak te stellen en al uw vragen te beantwoorden. Vind je het toch spannend om alleen te komen? Dan mag u in overleg gewoon iemand meenemen.

 

Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op!