Medische tatoeage

Anna: Na een onzekere en ingrijpende tijd van ziekte was ik bang dat de littekens op mijn borsten altijd zichtbaar zouden blijven. “Maar waar maak je je druk om”, vroeg mijn omgeving, “je hebt borstkanker overwonnen, daar gaat het toch om?!” Daar hadden ze ook gelijk in, maar toch werd ik er iedere dag in de spiegel mee geconfronteerd. Daar waar ik dacht dat het ophield en ik me iedere dag minder vrouw begon te voelen, vertelde mijn huidtherapeute dat ik eens moest zoeken onder de term ’medische tatoeages’. Ik kwam erachter dat er wel degelijk wat mogelijk was. Ik kwam terecht bij cosmetisch en medisch specialist Yasmin Belderok (INKredible). Tijdens een vrijblijvend intake gesprek liet ze mij prachtige voorbeelden zien en vertelde ze precies wat er allemaal mogelijk was. Ik heb er uiteindelijk toch voor gekozen deze behandeling te ondergaan en met verbluffend resultaat! Ik heb weer twee normale borsten met een tepelhof én mijn littekens zijn gecoverd. Ik moest huilen van blijdschap. Het is alleen jammer dat hier zo weinig over bekend is en dat medische tatoeëren nog een ‘taboe’ is. Het heeft namelijk mijn leven drastisch veranderd, ik ben nu gelukkig, vol zelfvertrouwen en voel me weer helemaal vrouw….

Daar waar mensen al een medisch arts, chirurg en huidtherapeute gezien hebben houdt het meestal op. U bent uitbehandeld, dit is het hoogst haalbare resultaat. Juist voor deze mensen kan er veel terrein worden gewonnen op gebied van medisch tatoeëren. Net zoals het verhaal van Anna en anderen die haar voor zijn gegaan.

Wat is medische tatoeage?

Medische tatoeage, ook wel dermatografie genaamd, is het met een fijne naaldmodule inbrengen van kleurstoffen in de huid. Er bestaan tegenwoordig verfijnde huidkleurpigmenten waarmee, in het geval van een correctie, kan worden gecamoufleerd of gereconstrueerd. Medische tatoeage kan worden toegepast voor de behandeling van littekens, tepelhofreconstructie bij borstkanker, wijnvlekken en brandwonden.

Mesotherapie is een behandeling die door huidtherapeuten veel wordt uitgevoerd, hierbij wordt gebruik gemaakt van naaldjes, om de huid te verjongen. Medische tatoeage kan er voor zorgen dat een littekenhuid, net zoals het principe van naaldgebruik bij mesotherapie, wordt gestimuleerd en daardoor wat soepeler wordt. Een mooie bijkomstigheid van medische tatoeage.

Tepelreconstructie

Na een borstreconstructie kunt u er voor kiezen om een tepel(hof)reconstructie te laten plaatsen. Hierbij is het mogelijk om een driedimensionale tepeltatoeage te zetten op de borst. De getatoeëerde tepel zal niet van echt te onderscheiden zijn en erg realistisch ogen. Het plaatsen van een tepeltatoeage gebeurt vaak nadat de borst haar definitieve vorm weer heeft gekregen na de borstreconstructie operatie.  Kiest u voor een tepelhofreconstructie? Overleg dan eerst met uw behandelend arts. Wij kunnen vervolgens in samenspraak met u en uw arts een goed behandelplan opstellen. Heeft u vragen over deze behandeling? Neemt u dan gerust contact met ons op.